Thursday, March 6, 2014

still on work issue

Konon nak buat travel blog la kan? Puiiiiii! Memang tak dapat la. Hihiks. 

I am still adjusting myself with the working hours; 1pm to 10pm. So far so good. Cuma konsep mengantuk awal tu tetap ada. Sebab dulu masa I kerja 9am to 6pm memang waktu tido pukul 12 ke bawah. Sekarang ni balik keja pukul 10pm pon.. pukul 12am I dah menguap berkali-kali, cari katil dan bantal.

Macamana nak aktif menulis blog? Heh. 

My routine so far.

12:00am : Sleep time
6.15am - 6.30am : Solat Subuh & tido balik
10:00 am : Bangun tido & terus siap
11:00 am : Keluar rumah. Tapau lunch.
12:00 pm : Lunch at the office
1:00 pm : Kerja

Lebih kurang macam tu.

Disebabkan I dah terbiasa bangun awal and never missed lunch before, so.. kena sacrifice datang awal skit ke ofis sebab kalau tak makan, susah nak focus kerja sebab nanti perut berbunyik. Maybe bila dah biasa dengan timing kerja baru bolehlah ubah tabiat permakanan.

But still I rasa tak best sebab sekarang ni I skip breakfast almost everyday. Sedap tido punya pasal. Hee. Dulu breakfast memang wajib. Sekarang nan hado!

Dah lama tak buat shake & take. My herbalife F1 pon masih ada. Tah bila nak minum. I normally take light breakfast everyday before work.

Work wise pulak Alhamdulillah OK. My trainer, bosses, & my colleagues Alhamdulillah OK. Cuma ada few colleagues from other team (but under one line manager) agak menjengkelkan. Lantak lah diorang. I buat kerja I saja.

I ingatkan otak I dah berkarat, tapi bila diasah, masih OK rupanya. Hahaha! Masih boleh belajar lagi & disumbat dengan pelbagai procedures & infos la setakat ni :)

I am blessed, Thank You Allah SWT.





No comments: