Tuesday, March 15, 2011

Penat tak habis lagi.

Alhamdulillah. Selamat sampai ke bumi Malaysia yang terchenta! Azroy datang jemput. Dengan anak buah dia 3orang, Aniq,Afiq and Adam. Mama. Papa. and Anis. Huuuuuuu awat tak angkot satu taman? Tapi I happy, rasa seperti ada keluarga dekat KL. Syukran!

Maka bermulalah episod hidup I yang tak berhenti2 dengan agenda.Kita mulakan dengan Ahad, dating dengan Azroy.
 Since Aniq favorite uncle is Azroy, I dengan otomatik menjadi favorite auntie beliau. Kau ado?
Azroy and me. 
Azroy ni memang spesis tak tengok kamera. This is myself with blue color contact lenses. Gatai! and yeah I gained weight so what?

Isnin. My first day at work with hijab. Awwwwww. Nervous? tak jugak. Sebab 2 bulan kat Brunei I dah train myself pakai tudung. Alhamdulillah ok, walaupon ada suara-suara sinis yang tak puas hati dengan imej baru I. It's ok, I'll take it as a challenge. Terima kasih kepada manusia yang invent tudung syria. I memang suka tudung syria, sangat senang pakai dan mudah dijaga. Peduli apa sesuai ke tak dengan muka I, asalkan I berjaya menutup rambut sudah :) Tapi I ada jugak belajar pakai selendang(mostly cottons) & tudung ekin (yang ni mudah dipakai tapi payah nak jaga awning).

First day classroom training with 7 new staffs, 4 girls and 3 boys. Alhamdulillah, staff baru ni semua cerdik2 belaka. Sekali ajar dah faham. I loike. Jangan dok bengap sangat pls! hahahaha

After work, I terus pegi Alamanda. Huuu sangat rindu shopping di Malaysia, Alamanda pon jadilah tempat cuci mata, since yang tu je paling dekat dengan opis pun. Bayangkan kalau I kerja kat Damansara, jenuh nak tawaf OU, the Curve lagi, Ikea lagi. Hoihhh :p

Selasa (tadi lah). Continue with classroom training. Everything went well. Even there were hiccups here and there, but I thing we did it pretty well. I rasa mereka faham. Takpe. Jumaat ni kita buat kuiz.

Lepas kerja terus ke Klinik Gigi An-Nur, Bangi for monthly braces check up. Tak de maknanya monthly since 2 bulan dah tak pegi , sebab kat Brunei kan.. Dr. Roslan cakap bulan 5 sudah boleh bukak.. huuuuuuuuu. rasa macam nak extend sampai bulan 7. Boleh? sebab lepas bukak braces kena pakai retainer. Tak suke! Tu la sapa suruh gatai tanya tadi bila nak bukak!

Pastu sessi melawat Jusco :p

Rara says : I haven't unpack my luggage yet. SOS!

No comments: