Saturday, March 5, 2011

Kisah baju raya 2011

Baju raya, baju kenduri kawen & baju pi opis semua sudah siap! 

Baju ni lipat-lipat sebab nak hantar laundry. Konsep perabih duit company yang tolong bayar duit laundry. Best sebab wangi, siap tolong iron dan lipat, senang keje I nak kemas luggage nanti. Hihiks. Sampai Malaysia terus gantung dalam almari :p

Total 6 pasang. Tu kira OK tak sampai 10 pasang. Azroy dah sound I, dia cakap I tamak. Mau tak tamak. Upah tempah baju kurung biasa BND13, baju kurung malaysia (mcm kurung pahang tp sini panggil kurung malaysia) BND15, kurung moden (ada zip kat belakang) BND25 .Itu harga without lining. Kalau dengan lining BND35 and harga depends on material jugak. Kalau agak2 kain tu payah nak jahit tinggilah harga upahnya. Anyway for me harga upah sini tetap lagi murah compare dengan upah menjahit di Malaysia. Yang penting kena rajin survey tailor yang offer harga murah and most importantly jahitan nya kemas. Tailor yang high class pon ada, tp  haruslah I cari yang murah asalkan kemas :)

Tailor i hantar ni ok laaa. Not to say very good, tapi I puas hati. Padan dengan harga. Aliya pon sempat upah sehelai baju raya. Hihiks. Nanti I bawak balik! Yeye. Tak sabar.

Rara says : Nampak gayanya color tema raya I thn ni purple. Tak plan pon, dah beli baru perasan ada 2 purple.

1 comment:

MULAN said...

waahhh... senang tu dah ada siap baju2 kurung nya...