Saturday, March 12, 2011

Final entry from Brunei.

63 days finally!! How time flies..  

Our project manager, Rhyme asked us what do we will remember the most about Brunei...

I terkesima.. I don't know what and how to answer..

Luke dengan pantas menjawab "Angry Birds!" Boleh dia jawab cam tu.hehe.Because he's been playing with our colleagues' i phone  and he loves Angry Birds so much,it seems like everyone knows it..But this is not the answer, obviously..

Lawrence answered "Peaceful". Indeed. Yang ni confirm I setuju. You cannot get this peaceful life in KL.. 

and then when it comes to my turn.. 
I said " The people" . 

Seriously..they are ALL very nice...
The team mates in Brunei. Walaupon baru 2 bulan bekerja bersama tapi sudah rasa sangat rapat. Hampir menangis I di saat memberikan ucapan terakhir semalam di opis. Sedih. Terharu. Gembira. 

Sedih dah nak balik sebab 2 bulan banyak meninggalkan kenangan manis antara kami semua. Bertambah sedih bila process yang kami bawa pulang ke Malaysia goes LIVE, team ini akan dibubarkan dengan segera... What can we say...We have to follow the business needs..We just doing our job..We are the employees who have been given the responsibility  to make this migration process a successful one, InshaAllah.

Terharu dengan sokongan yang diberikan. Even knowing that they are going to be redeployed very soon. Terharu dengan semangat mereka untuk berkongsi segala ilmu yang ada kepada kami.. Terharu sebab mereka semua adalah host yang terbaik.  Bawa kami makan di tempat yang best, jalan-jalan pusing Brunei, belanja makan, and on the final day they organized a small party at the office.They handed us one big frame of our photos together and a Mont Blanc pen for each of us.Thank u.I nak ambil gambar & letak kat dalam blog..tapi sudah simpan dalam luggage, susah nak keluarkan pulak.

Gembira sebab sepanjang 2 bulan kami sudah mendapat kawan baru yang semuanya baik-baik belaka. Tidak kira agama dan bangsa. Syukur Alhamdulillah. Gembira juga sebab berjaya menjalankan tanggungjawab yang diberikan oleh boss di Malaysia dengan sempurna. 
 
and to the others, terima kasih daun keladi. Panjang umur kita jumpa lagi. Datang KL jgn lupa call kami.
 
Rara says : Holla Malaysia! :)

No comments: