Thursday, February 24, 2011

Single or Married?

I percaya semua wanita kat dunia ni ada impian nak berkahwin, ada anak yang comel dan suami yang penyayang. Samalah dengan I nih, suka berangan kehidupan masa depan I dengan suami dan anak-anak. Berangan nak adakan kenduri kahwin yang meriah, baju kahwin yang cantik, siap dah fikir color tema yang tak tahan tu...Tapi kadang-kadang sebab terlalu banyak berangan sampai dah jadi kelaut kaedahnya, color tema kenduri kahwin dah tukar sampai 10kali, nama anak tak payah cerita la, dah lebih 20 senarai kot? Haha.
Gambar kahwin tak nak kalah.

Tapi! 

Pada masa yang sama I berangan jugak nak single lama sikit.. mungkin sampai umur 30. Best jugak. Sebab boleh build my career... Kerja puas-puas dulu sebelum ada famili yang nak kena jaga..

Best kan? 

Lagi satu I fikir benda yang I nak buat before berkahwin ialah.. travel! Bukan tak boleh travel bila dah bekeluarga nanti, tapi rasanya sangat lain dari travel waktu masih bujang ni..ehem.
 Syioknyerrrrrr!

So, yang mana satu jalan yang anda pilih? Dua-dua pon ada pros and cons.  


Rara says : Tepuk dada tanya selera.

*all images googled

3 comments:

Hannah Johary said...

If I can still choose, I will build my career & go travelling dulu.

But when I think of Myiesha, kahwin cepat pun ok. Hehe.

RARA said...

hannah : tula, macam I kejap nak kawen cepat, kejap nak kawen lambat. Gatai!

afni+hafiz=dani said...

haha.btol tu 2,2 ada pros n cons. ada certain part, kawin cepat best. ada part lain, bujang lg best