Tuesday, February 1, 2011

on the third weekend in Brunei

We have been scheduled to work on 3 Saturdays for our 2 months business visit in Brunei. The first Saturday was done last weekend. Seronok. Boleh pakai casual on Saturdays. I ni dah lah tak banyak baju formal, kate opis I kat Cyberjaya pakai casual jer.. Jeans pon bole.. Kat sini merasalah pakai seluar dan kemeja yang sama dua tiga kali. Opsie! Baju kurung baru skali pakai gi kerja sebab malas nak iron kaedahnya...

We finished work at 12.30pm and we then shoot to The Mall, Gadong.

 Lunch at Hot Point with colleagues.
Lawrence and Luke with their chicken dance! Haha.
 the ladies.

Lepas pusing-pusing The Mall yang ala-ala mini One Utama (old wing saja ok) tu, our HSBC colleagues bawa gi jalan-jalan kat The Empire Hotel & Country Club. Cantik! Disebabkan I pemalas nak buat review, you all baca la sendiri review kat Tripadvisor. :) Kalau ada rezeki dan masa yang sesuai, InshaAllah nak try check in sini sambil feeling2 pantai dan buffet dinner yang feeling.  Pendek kata feeling-feeling orang kaya! Ahaks. Bila lagi nak datang Brunei kan...I should grab this opportunity while I'm still here..

 The ladies on the escalator.
 Walking to the beach..
Pelancong asing.
Angin sangat kuat, I loike.
 Salam 1 Malaysia dari kami di Brunei!
 Khairin, Nina and Kak Yan yang baik hati. Thanks for the company!
Empire Hotel, hang dok situ sampai aku mai.

Sunday plak, another colleague of ours, Treffany pm me on FB ajak keluar. Beliau siap offer untuk jadi official driver for the day. Baik hati sungguh orang-orang Brunei ni. Tref brought us to Times Square... another small shopping mall in Brunei.
in front of the hotel waiting for Luke to come down.
Myself enjoying the ride. Tref was a fast driver. F1 experience katenyer hehe.
Rara and Tref. Thanks for being so nice to us!
Harman joined us later for a cup of yummy bubble milk tea :)

Rara says : Entering the fourth week in Brunei, huuuuuuu cepatnyaaaa!


No comments: