Saturday, February 19, 2011

Cooking and me

Rara and cooking? Cooking is just not my cup of tea. Not to say that I can't cook at all, but my interest towards cooking is not as high as my interest towards eating. Erk. It sounds so unfair.

Tapi betul. Sungguh.

Makan adalah benda yang paling best di dunia (selain tidur). Ahaks. Tapi selalunya orang yang suka makan ni mesti suka masak.

Tapi I? 

Kalau pergi rumah Azroy I akan tolong emak beliau masak, tapi tolong potong-potong ja. Pastu set dalam kepala otak supaya jangan segan bertanya kalau tak tau. Biasalah orang tua, sangat particular especially bab potong memotong ni. Kadang-kadang nak potong sayur tu panjang sikit, lebar sikit ke or halus-halus depends on nak masak apa. So sebagai amatur dalam bidang masakan I tidak segan bertanya. Memang nampak sangat ketara nak masuk dapur sebulan sekali pon payah, tapi nasib baik emak beliau sangat memahami. Tugas I potong-potong ja, tugas memasak semua orang lain buat. 

Fuh selamat! Hahaha

Kalau I kat dapur rumah Azroy beliau akan jeling-jeling dari ruang tamu sambil perli, "haihh reti ka tuuu?"

Kojaq!

Balik Penang nak masak? jangan haraplahhhhhhhh. Semua makanan dah tersedia. Kalau tak de orang masak pon I akan rela hati gi tapau nasik kandaq sorang sebungkus lagi sedap daripada I masak pastu semua orang takut nak makan! 

Rara says : Waaa lapaq nasik kandaq plak dah. 

No comments: