Monday, February 28, 2011

Aliya in Brunei

Beliau datang jugak akhirnya! Sebelum I datang sini lagi beliau dah cakap awal-awal nak datang visit I kat Brunei. Kecil tapak tangan, nyiru I tadahkan :) 

Taaaaaaapi! (mesti kena ada tapi nih)

After few weeks in Brunei, Lawrence & I decided to tell Aliya not to come. Why? Because there's nothing much in Brunei.

"Brunei ni kalau Aliya rasa tak nak datang pon tak pa, there's nothing much to see here in Brunei"

Tapi beliau nak datang jugak! 

"You are most welcome!"

Dapat free hotel room, breakfast free, transport free, thanks to the company. Hehe! at least she can share some of the benefits that I got here in Brunei. 

On the night she arrived we straight away brought her to the famous Pasar Malam Gadong.

and we bought this! This is only for myself, Aliya and Lawrence. I kan dah jadi ayam daging sekarang ni. Too much of chicken, agaknya kalau sembilih I ni yang keluar darah ayam.

So three of us lepak in my room sambil makan-makan. Tak habis ok. Buang je makanan, huu sangat rugi. Anyway, we had fun lepaking and catching up stories that night. Banyak sangat cerita, gossip dari Malaysia lah, gossip Brunei lagi, tak sedar berborak sampai pukul 1 pagi. Then tido sebab esok (sabtu lepas) keje. Huuu tak bestnyer.

Disebabkan I kerja separuh hari Sabtu lepas, I sempat la bawak Aliya melawat kawasan tempat I training sekarang. Site visit kaedahnya...

Training Centre in Jerudong.

We then had lunch at one of my favourite restaurant in Brunei,Seaworld Neptune Restaurant dekat Pantai Jerudong.
Us and Julie

Fried squid with salted egg. Extremely delicious! Yang ni cuma BND5.00.

Aliya enjoying the Butter Prawn. Sedap jugak. U can find this menu everywhere in Brunei.

 The entire HP department in Brunei. Sangat sporting semua join makan lunch sama2.


bye bye Neptune. Till we meet again. Sesungguhnya Brunei adalah sangat panas dan kering. Fakta ini telah disahkan oleh Aliya yang terus sakit tekak bila beliau sampai sini. Kesian beliau.
 

Thanks to Tref bawak kami to the main city of Brunei, Bandar Sri Begawan :)

I heart this photo. Kenangan Aliya and I kat Brunei. Tempat ni adalah tempat yang wajib pergi kalau datang Brunei. Sangat cantik.

Great colleagues! I am very lucky to have u guys as my colleagues.

lompat lagi! hehehe. look at Julie, sangat funny. Macam hantu cina lompat, wops! Lompatan I kalah di sini sebab Michael (he's from HSBC Hong Kong) telah mengalahkan I, darnnnn. :p

Gambar cantik tapi muka kitorang gelap, sebab cahaya belakang terang sangat kot.. Dah jadi Dayang Senandung dah ni, baru I berangan nak jadi Dayangku Shakirah Pengiran Illias haha!


Bagi chance sat yours truly nak posing blakang tiang. Bagus bawak si Lawrence dia suka melayan camwhore mcm I :)

 The girls. Look at my happy face. Memang happy pon Aliya datang sini.

 Paling penting kena bawak Aliya naik water taxi! Boat yang tak pakai life jacket. Kau ado?

I really hope u enjoy the trip, Aliya. 

Rara says : Rasanya macam ada part two. Kite tunggu sama-sama k? Heeee kalau rajin adalah kot.

2 comments:

aby senandung said...

ayat hang "agaknya kalau sembilih I ni yang keluar darah ayam."
*gelak guling-guling*
lawak gila! harun. haha.

RARA said...

aby : hahah aku rasa mcm byk sgt ayam dalam badan! tp kalau hang dok sini mesti hang suka kan?