Friday, January 14, 2011

Makan-makan in Brunei

Makanan kat sini semua best! and I'm very sure that I'm gonna gain few kgs here. Huuu agak menakutkan tapi time ni la nak merasa makanan kat tempat orang kan? ahaks! Dasar pemakan tegar. As for now we never go to to the same restaurant more than one time, except for Le Taj Restaurant. Banyak lagi yang belum try nih! I will definitely save some space in my stomach for their famous Escapade Sushi, oh I can't waitttttttttttt! :)

My Bruneians colleagues are all very kind. Selain dari berbincang pasal kerja, our favourite topic kat opis ialah makan. Ahaks. Diorang bermurah hati nak bawak kitorang pergi makan kat sana lah, pergi restaurant sini lah. Sangat best. and one more thing, dekat our area (kiulap plaza hotel) memang banyak gila restaurant, walking distance jer, memang kebetulan nak bagi I jadi gemok la kan? But anyway, I think makan is the only thing we can do to make ourselves happy here in Brunei. Nasib baik Lawrence and Luke are also a good eater same like me! Hihiks.

Talking about price, I rasa harga makanan di Brunei ok, dan sometimes murah. But please do not convert to MYR. Thank God I received my overseas allowance in BND, kalau tak confirm makan maggi hari-hari :P. Harga nasi goreng ayam selalunya BND3.50, so kira murah la kot no? Carbonated drink selalu BND1.00. Murah kan? Kebanyakan restaurant yang I pergi serve big portion, sampai I paksa Lawrence untuk habiskan. I jenis tak boleh tengok kalau makanan yang tak habis, I rasa berdosa huuu. Makanan mesti kena habis, kalau tak nasik tu nangihhh, berdosa plak tu, so Lawrence sila habiskan! :P

My most favourite restaurant at the moment is Neptune Seafood Restaurant in Pantai Jerudong. Sangat sedap and very affordable price as well. Confirm pegi lagi nanti! :) Luke, jom!

and most of the times I forgot to bring my camera. Ampunnn!

Rara says : Happy weekend everyone!

No comments: