Saturday, August 14, 2010

ramadhan day 4.

Alhamdulillah I succesfully had my proper sahur :) Masak yang simple sahaja. Dan borak-borak dengan Abby and Ienn sampai subuh baru tido.

I sebenarnya sedih dengan colleagues yang tidak memahami betapa pentingnya Ramadhan kepada Muslims, macam I dengan Aliya. First Ramadhan balik kul 6, second Ramadhan kul 6.30, pastu semalam pukul 7 baru balik. Tu pon I dengan Aliya blah macam tu saja. Haish. Bulan-bulan puasa ni malas la kan nak bergadoh dengan orang hakhak :p Cuba faham sikit bole tak? Puasa sebulan ja kot.. 

I can't wait for my long leave this hari raya Insha Allah... 

So far, I berbuka puasa di rumah saja. Hee rasa sangat best. Belum terasa nak berbuka kat luar. Sesungguhnya homecook adalah heaven. Biasalah duduk bujang, nak makan kat luar pun dah tak berapa nak selera. Walaupon masak kat rumah makanan yang biasa-biasa saja, tapi lebih nikmat katanyerrr. 

Sebenarnya sejak dari sebelum puasa lagi I lebih suka makan masakan sendiri, pergi kerja pon bawak 2 bekal, breakfast dan lunch. Lagi puas dari makan kat luar. :)

Rara says : Jangan masuk hospital makan masakan sendiri sudah! Haha


No comments: