Wednesday, July 14, 2010

kisah orang bujang yang bosan


"Can I come to work this Saturday?" 
Terkejut bos dengar permintaan I tadi. 

Dia cakap boleh but not this Saturday since she already plan something with her family. 

"I ada anak la Shakirah.."
Macam tu lah lebih kurang jawapan beliau.

"Kalau cam tu I datang sorang lah, boleh?"

"Ehhh tak boleh, I need to come if you want to come, eh Shakirah u takde kerja lain ke?"

"Takde. I boring lah duk rumah"

Haha. Pelik tapi benar. I boring duduk rumah. Azroy will be out of town this weekend, nak keluar merayau-rayau pon sudah malas. Tak macam dulu. Plus, I terkenangkan kerja kat ofis yang banyak gila. 

I suka kerja on Saturday, sunyi dan boleh concentrate more on my work. I can complete more tasks compare to work on weekdays. Seriously.

Dah 2 minggu berturut-turut I kerja on Saturday and I  have no issue with that. Kecuali I dah plan something yang very important, I will let the bosses know earlier. A dedicated staff I am.  Tak percaya? Percayalah!

Cuma kadang-kadang mulut ku yang bijak berkata-kata ni laju sangat menjawab. Huuu. Sometimes I feel bad, tapi selepas dah jadi baru tersedar. My bad, sorry!

Rara says : Mungkin bila dah ada keluarga sendiri, baru dapat merasa nikmat hari minggu. Tak sabar!

1 comment:

alya said...

bkn bos je aku pon tekejut haa time kir ckp nk mai keja sabtu hrtu haha~