Friday, June 11, 2010

World Cup 2010




I am not a huge fan of football, tapi kalau layan dengan teman-teman yang football fan best jugak. Like four years back, I was still a student at that time, tengok bola waktu tengah malam memang tidak pernah menjadi issue. 

My dearest friend Nea is soo into football. I slalu mengekor dia la, ajak Abby skali (yang over ikot tema baju pasukan kegemaran) menonton bola di mamak sambil makan-makan. I stay kat Cyberia dulu, so memang kat restoran depan tu je port kitorang. Full house. Dah penuh meja makan, yang bersila atas lantai pon ada. Kaya lah tauke-tauke kedai makan (yang berskrin besar sahaja ok) di kala musim bola sepak kan? Sangat happening! I guess sebab itu je la yang I suka pon heeeeeee. 

Ramai orang yang extreme pasal football. I dan Abby suka tengok gelagat diorang. Hee. Masih ingat lagi kejadian penyokong Iran (foreign students) mengamok di kedai makan depan Cyberia bila tauke kedai makan tersebut tidak membuka siaran match Iran dengan negara apa I tak igt. Because it was 2 games at one time. Different channels. Mestilah dia nak bukak game yang lagi best kan? 

Bertumbuk wei! And the police came. I dan Abby berpeluh-peluh (dah la memang panas kan?) menunggu adegan seterusnya. Tumpuan pada skrin perlawanan bola sepak hilang serta merta. Kecuali Nea yang masih fokus. Haha.

Kisah lama.

Rasanya sekarang masih akan menonton kalau ada pasukan atau pemain kegemaran beraksi. Tapi tidak lagi seperti dulu kot? Whenever I got free times only.

Ataupon bila diseret Azroy untuk teman dia menonton bola. I sudah survey beberapa port menarik. Semestinya restoran yang ada skrin besar dan makanan yang sedap! 

Silalah download World Cup 2010 (Malaysia time) spreadsheet di sini :)

Rara says : Bersedia untuk tidak dilayan Azroy sepanjang World Cup berlangsung. Huuu

3 comments:

abby wc said...

sudah download schedule.tq.haha.im a world cup fan.haha.lawak la kisah dolu2 kan:))

RARA said...

abby : Yeah right! WC fan. haha.

lawak, bukan kisah dulu saja. kisah skrg pon lawaks!

aby said...

hahahaahhahaha sungguh!!