Tuesday, April 6, 2010

Singapore - Day One

Singapore Zoo and Orchard Road.
Percutian kami ditaja oleh Spritzer :)
the Singapore Zoo! Excited sangat kot time ni sampai I dengan Aliya berpegangan tangan!
the entrace
zoo yang cantik dan bersih
map yang banyak membantu, terasa macam dalam Amazing Race plak hoho!
one of the shows, binatang kat sini semua suka show off.
the elephant show. Tenaga kami hanya tinggal 25 percent saja time ni. Penat giler menapak di zoo yang luas ni.
King Julian yang friendly and of course, suka sangat show off. Boleh pegang-pegan binatang kat sini, zoo petting! Tapi I memang tak pegang la kan, takot.
orang utan memang suka mentayang kan?
ok fine, buaya pon nak show off! pandai plak dia berenang tepi aquarium bila ramai yang tengok dia!
layankan saja Firdaus nak amik gambar camni.
lagi
dan lagi. Suka sungguh dia.
penat tapi nak jugak!
Kacang yang sangat sukakan spesis monyet dan beruk. Nasib baik beliau tak culik king julian masuk dalam beg. Haish!
Jalan-jalan orchard road at night.
Aliya yang tengah pening tak tau nak ambil yang mana satu. Kalau boleh nak semua!
Baru I tau cam ni rupa I masa competitive nak shopping.
Kacang tumpang baca newspaper. Over tau!
Sibuk mengira duit SGD. Haishh, tak cukup ni. Esok kena tukar lagi! ahaks. Sales di Singapore bisa buat I jadi sawan, tapi alhamdulillah perasaan itu berjaya dikawal disaat-saat akhir. Hampir-hampir menggunakan kad gores dan hutang. :p

Penat gila macam nak tercabut kaki but we all had so much fun. Semua orang well behave and semua enjoy!

Review on day two in Singapore will coming up soon :) (bila ada mood hokay?)

Rara says : Cuti sudah approved! Yeayyyyyyy.

2 comments:

Anonymous said...

apsal aku xperasan yg kita tgh berpegangan tangan kt zoo?? :)
lawak siotttt hahaha~~
sure we had fun tp sgt penat oke n kepenatan ini kan ku bawa smpai next trip utk the best massage wink* wink*!!

alya

RARA said...

anonymous Alya : hehe tu la pasal!! lawak nak mampos!

tak sabaq nak massage next trip! hair treatment skali please! :)