Monday, March 15, 2010

Rafiecca's baby shower


It was awesome! Walaupon panasssss. Tema kali ini ialah pink. Games yang sangat fun dan kelakar. I dengan Aliya still tak habis gelak sampai ke ofis hari ni bila terkenangkan hari kejadian. Everyone was so competitive! haha. Thanks to Mai, you're really a great organizer. 

I sangat risau takot mommy terberanak, Fiecca's is expecting her baby this 1st April. Sebenarnya Fiecca cakap dia dah terbukak 1 cm few days before. Nasib baik sempat picnic before deliver haha!

Kami memilih untuk ber picnic kali ini kerana nak buat games. I was really happy cos everyone played their roles. Picnic kami berkonsepkan Pot Luck. I goreng nuggets and tolong Ezza buat egg sandwich dengan pantas. Mommy buat bihun goreng. Farah bawak dessert. Abby buat cup cakes, erk. She bought the cup cakes yang sedap itu.

Kami dapat port yang menarik di Lake Garden. Sebelah tasik dan sangat feeling. Itu yang penting. Semua orang sampai on time except for the two VIPS.Hehe.

Selepas makan, games bermula. We had four games all together; 
  1. Guess Mommy's Tummy Size ( Farah won! Abby punya benang panjang gilaaaaaaa hahaha!) 
  2. List the Baby Items, ( I won! heee )
  3. List the song title with the "baby" word, ( Ezza won! Ezza menang secara rahsia hehe)
  4. Feed the Baby! ( Abby and Intan Nazirah won! Intan makan sorang, Abby tak aciiiiii)
and then, sorang-sorang bagi hadiah baby to Mommy Fiecca. Selepas tu Mommy Fiecca plak bagi hadiah to the game winners! and Mommy announced her baby's name! :) 

I enjoyed the picnic very much, and I am very sure the girls enjoyed it very much, too. 

Photos will be uploaded soon. Tunggu Fiecca upload kat FB :) (bilaaaa!?!)

Rara says : It was my first baby shower ever, and I had a blast. I love you all ladies, a lot.

10 comments:

wawan said...

bestnyaaaaaa

abby baby sayang sgt hampa semua.! said...

List the song title with the "baby" word: (tak tgk youtube,mahupun google ka apa ka ok? )

1.babyboy - beyonce + seanpaul !!! (awat aku x hengat???)
2.my baby you - marc anthony
3.baby one more time - britney s
4.always be my baby - mariah c (i hate ezza for this !!!!!! haha)
5.ice ice baby
6. baby phat - aby baby.

Baby Ezza said...

sangat fun ok last sunday!..harap nx yr ada lg baby shower..ahaks!

aby ada 6 list lagu 'baby' la..kalau x hg menang..hihi..sorry hat no.4 tu terpaksa rahsia sbb aku nak menang!

*my girls will Always Be My Baby*

abby baby sayang sgt hampa semua ! said...

xkn nk tunggu baby shower baru ada balik kot? hahha..x pn, kita wat ja picnic tp kalini kita beli tikaq merah putih, pehtu bwk ja saidina ka,monopoly ka,game ulaq ka,uno ka. best bukan? aha!

RARA said...

wawan : it is! memang bes gila!

abby : so game ni memang tak leh main dah pas ni sebab semua dah tau jawapannn! ahaks

ezza : tu la, kalau next year ada baby shower kita main games lain plak! insyaAllah adaaaaa :)

abby : picnic?! good idea. I think we can try tasik kat area putrajaya jugak kan. lagi dekat.

but we need to get the red and white checkers tikaq tu dulu! :p

alya said...

sgt best n yesss gelak besaq lg kt opis tiap kali teringat panjangnya benang aby utk ukur perut fiqa hahahaha [sory aby] :) n cpt gila aby suap intan utk last game [serius mcm mn baby blh mkn benda tu???] wpn penat tp seronokkkkkk~~
next year sape nyer baby shower lk erkkkkkk....

alya said...

sgt best n yesss gelak besaq lg kt opis tiap kali teringat panjangnya benang aby utk ukur perut fiqa hahahaha [sory aby] :) n cpt gila aby suap intan utk last game [serius mcm mn baby blh mkn benda tu???] wpn penat tp seronokkkkkk~~
next year sape nyer baby shower lk erkkkkkk....

RARA said...

alya : kita tunggu who's nexttttttttt :)

abby shower said...

im pregnant.. 26 tahun mengandung. taun depan buat baby shower kt aku sebelum aku beranak lemak. :)

myhas said...

glad ampa suka games.nnt kita try carik games lain pulak.hehe...

abby:games da abes weh...tak payah nak list down.tak kira pppoonn!:P