Wednesday, March 17, 2010

Rafiecca's baby shower with photos



Gadap cakap Fiecca beli bakul ni semata-mata untuk picnic ni. Sabaq ja la!
Pot luck!
tengok I dasar haloba pegang makanan dua-dua belah tangan!
makan2 while enjoying the scenery.
tengok Rara.
the much awaited VIPs baru sampai, ahaks!
truffle yang lazat buatan farah sebagai dessert of the day :)
and the game started! Guess the mummy's tummy size. Setiap orang kena potong benang untuk menganggar size perut mummy. Abby punya benang panjang gila, cukup nak lilit perut gajah bunting haha!
Sessi pengadilan
semua sangat over tau!
a litle bit closer of mummy's tummy
next game. List the Baby items and List the song title with the "Baby" word.
Rara yang mencangkung at first.
Dan terduduk later sebab penat .
Mai the organizer.
Kami cabut undi untuk mencari pasangan dalam game seterusnya dan I dapat Aliya! Excited sebab ingatkan boleh menang la untuk game makan kali ni! Kata juara makannn kannn.
Abby yang sedih dapat Intan (yang slim) sebagai team mate.
Ezza sudah bersedia menyahut cabaran makan kali ni! haha
I ingatkan depa ni saingan hebat team I.
bergambar dulu sebelum game bermula. Suka sangat gambar ni!
Gelak
Gelak lagi
Gelak lagi. 
Sampai kejang otot perut. Semua lawak-lawak belaka orangnya.
Kami perlu makan ini! I ingatkan sedap tapi rupanya tidakkk :(
On your mark. Get set. anddd...
GO!
Memang tak sedap langsung wey! Camana lah baby leh makan benda nii. Farah sampai tersembur! Sebab gelak sambil makan haha
Kecil-kecil cili padi, team mereka berjaya menjadi juara! I dan Aliya makan tak habis sebab tak sedap :(
Sessi pemberian hadiah. Farah menang the first game.
and I won the 2nd game.
Ezza yang menang secara rahsia dalam list the song title with the word baby
the winner of "feed the baby" challenge .
Diikuti sessi pemberian hadiah dari kami untuk Mummy. Semua malu2 nak bagi hadiah kat Mummy, last skali kena ikut turutan nama, yang A bagi dulu. so this is from Aliya!
and from Abby. 
I suka gila kain bedung versi moden ini. Nak beli untuk anak I nanti. (bilaaa tahh!!)
from Ezza! sangat cute.
From Mai! cutenyeeeee
from Mai lagi!
from Farah.
and last but not least, from me! :">

I love my ladies a lot and I can't wait for baby Ayra to comes out! Oh wait, did I mention Ayra just now? Yes, Ayra was the name chosen by Rafiecca and her husband. I tak sabar gila nak tunggu Ayra keluar, sebab dah lama hidup I tak dikelilingi baby since anak buah I semua dah besar. Tak sabar nak uli baby and dengar baby gelak gatai!

Rara says : Ayraaaa, Ayraaa, mummy Rara dah practice nak panggil Ayra ni. Cepat keluar!

7 comments:

azrin said...

ahad yang indah! gelak sampai lebaq perut.

wawan said...

weyyyy
event yg sgt chomel!!!

RARA said...

azrin : that was fab. I miss my girls already! goshhhhh

wawan : chomel sangat2!!

ezza love the kardashian said...

best sgt event anjuran Mai..thn 2010 byk event bersama bff la..yay!

abby kardashian said...

yes.this year mmg byk meeting up with the kardashians. i heart u guys. erm.. bila lagi nak picnic? aku sgt suka konsep picnic ni ! nx time kita nek natang kayuh tu ka..lawan sapa kayuh paling laju.erk

alya said...

what a beautiful sunday morning...
picnic yg best ah! :)
gelak bagai sampai tegang otot muka hahahaha...
mai mmg best organizer! game2 semua sgt menarik...
pendek kata mmg xsia2 ah bangun awal pagi ahad tu..
p/s: i like spend the whole day with u girls..... :) jom aby next time race kayuh natang tu tgh tasik plak hehe

RARA said...

ezza : mmg BEST!!!
mmg banyak sangat event dalam list thn ni. ehem :)

abby : nnt kita plan picnic lagi k,dan yang penting games kena ada! who's gonna be the next organizer?

alya : next time kita cabut undi utk cari partner kayuh natang dalam ayaq tuhh