Monday, February 22, 2010

What make up products every woman should have?


Hello ladies! and gentlemen pon boleh! ;)

I am thinking to buy a new set of make up, tapi tak nak la beli sampai semua jenis yang ada kat kedai tu. Ranap duit bonus I ahaks.

The most important is, I really want to have the right tools to keep my make up maintained, kalau boleh sampai habis kerja. Selalunya pukul 12 tengahari eye liner dah hilang, lips gloss dah lama hilang pukul 9.15 pagi masa breakfast. Betol!

Tapi, I tak nak la full make up set macam make up artis tu, tak larat la nak bangun awal pagi semata-mata nak make up. Motif nak melawa kat tempat kerja? So not me. I am not that type of woman yang akan touch up make up everytime lepas wuduk ke or masa lunch  ke, I got no time for that, seriously. I want something easy , yet sweet and simple.

Normally, I will apply moisturizer selepas pakai toner, pastu foundation, pastu compact powder. Pastu gi jalan kat keta, and apply eye liner, blusher and lipgloss while heating the engine. Jimat masa u olls! 

Mind to share what make up products every woman should have?

I nak make up yang cepat dan pantas.Ahaks!

Rara says : Semua benda pon nak cepat. Dah terbiasa keja harus meet target hari-hari! Penat.


12 comments:

wawan said...

wajib beli liquid eye linerrrrrr

RARA said...

wawan : good idea!

thank u!

azrin said...

aku beli mascara cap A. hg kena beli gak!

Mohd Shahrul Hafizi said...

1. foundation
2. concealer
3. minerals compact powder (recommended)
4. lipstick
5. lipgloss/lipbalm
6. eyeliner
5. mascara

:)

RARA said...

azrin : hurm, bagi aku try dulu k

RARA said...

mohd shahrul hafizi : amboi hebat sangat tu mengalahkan perempuan!hehehe

tp memang betul pon semua ni mmg wajib utk semua perempuan.

thankss!

alya said...

beli BB cream..
xyh ssh2 nk apply foundation,concealer,mostourizer,uv protection bagai dh..senang ja semua dlm 1 cream :)
ni ayat yana time jual brg kt SHINS haha!!
compact powder
eye-liner
blusher
lip gloss or lipstick

p/s:aku haruslh xreti pakai semua ni kn...adoiiiiii

alya said...

beli BB cream..
xyh ssh2 nk apply foundation,concealer,mostourizer,uv protection bagai dh..senang ja semua dlm 1 cream :)
ni ayat yana time jual brg kt SHINS haha!!
compact powder
eye-liner
blusher
lip gloss or lipstick

p/s:aku haruslh xreti pakai semua ni kn...adoiiiiii

abby said...

M.A.C eyeshadow :) long lasting. very good investment. aku pun pelan2 nak beli sbb nak pakai lama.

tp bab lip gloss or lipstick aku rasa aku x tau lagi cap apa yg boleh tahan lama sbb lepas makan mestila akan hilang kaN?!? menyampah.

pada aku.benda paling wajib. eyelash curler haahhahahahahaha. sbb x dk bulu mata sgt kan. haha.

Mohd Shahrul Hafizi said...

Hahaha.
Tu la pasal.
Sebab dulu saya join teater.
Ada pementasan je, muka saya kena solek. Tu yg tahu sikit-sikit.

:)

RARA said...

alya : nnt u beli BB cream I nak try ahaks!

RARA said...

abby : eye shadow mac memang ok, tapi I kan nak beli everyday make up. eye shadow ni cam tak pakai pi keja. huuu dasar pemalas kan.

but will definitely grab a mac eye shadow someday, for outing!

kau curl kan bulu mata sampai nak tercabut! takot aku tgk! over tawww