Thursday, February 18, 2010

this is me, take it or leave it


Yes I sangat garang. ataupon perungus. ataupon hot temper. eh sama kah? Perungus tu memang kena sangat dengan I ni, menurun abah kot? Di mana tumpahnya kuah kalau tak ke nasik kan?

Tapi I rasa I ni sebenarnya strict in stead of garang. Ada beza kah strict dan garang? 

Ada! Strict dalam Bahasa Melayu adalah tegas. I memang tegas. I memang easily get angry when people didn't do it right. 

Tadi I dok melalak-lalak kat ofis suruh siapkan satu kerja ni before everyone go back at 6pm. Tapi they all buat-buat tak dengar, I memang hangen! So I pon tempik la apa lagi. (dalam dok tempik depa buat taktau lagi! Panasss!) lantas bebai.

Boss I si Gopal cakap, "Shakirah kalau jadi manager mesti garang"

I replied " Memang Gopal. I memang akan jadi garang gilerrr. Siap u Gopal!" 
Motif siap u Gopal? Tak paham. Ahaks

 
Ok ni bukan I ok, I pakai braces! :p


Rara says : Cepat marah dan cepat surut. Tak caya? Try me! takpon tanya Azroy! Kihkihkih

11 comments:

wawan said...

hg marah ka hg buat lawak? aku gelak ok?

tambah lagi bila hg soh gopal siap! hahahaha

azrin said...

suh gopal siap apa? siap p mana? haih.

azroy ok azroy...

aby said...

kirah tak garang. tapi kirah tegas.

Anonymous said...

laen la tegas n garang..surug gopal siap nk p mana?

wannymashor

alya said...

owh dia mmg garang or strict haha!
dlm kata lain mcm mak tiri :)
tp dia cpt cool down..
gopal tu penakot harus ah xd org respect dia kn..
i rs kalau u AMO hr2 kita meet target hahahahaha~~

RARA said...

wawan : aku marah at the same time terbuat lawak skali kihkihkih

btw aku sayang gopal! :p

RARA said...

azrin : siap tu mcm warning la! mcm Gopal u better get ready!

hebak sangatkan leh marah boss

RARA said...

abby : aku garang jugak kdg2, dan tegas!

very the strict. tak sabar nak jadi mommy and strict dengan anak2. erk

RARA said...

wanny : yes true. Wanny refer my reply to ienn! :p

RARA said...

alya : I olls memang mak tiri. haishh. sometimes I feel bad, tp nak buat cana, dia datang sendiri. huuhuhuh

kalau I AMO memang I mati sakit jantung sebab hari2 dok kena tempikk

Mohd Shahrul Hafizi said...

Garang? Erks. Saya agak fobia dgn perempuan garang. Hahaha.