Sunday, January 24, 2010

oh mama saya mau kawen.


KAWEN?
haish. memang la nak kawen. siapa yang tak nak kawen sila angkat tangan?
Kalau tanya I, mesti I jawab, "I want I want!" . 

Dari dulu lagi. Dari zaman university lagi. Cadangnya mahu kerja 2 tahun kumpol duit dan kawen. Tapi sekarang dah nak masuk 3 tahun kerja? Kenapa masih belum kawen? Pelik.

Bila orang tanya, Shakirah bila u nak kawen? My standard answer is "2011". Tunggu, 2011 tu tahun depan kan? Gila! Bersediakah I ni, mental dan fizikal? Mau tercabut segala urat sendi kalau si dia ajak jumpa keluarga. Sungguh, tak biasa, sebenarnya belum pernah lagi selama dua puluh lima tahun hidup dibawa berjumpa bakal mentua. I takut la sayang. Kita hanya mampu merancang, biar Allah SWT menentukan.

Semua bekas kekasih dah selamat berumah tangga. Bayangkan kalau I masih bersama mereka, adakah I sudah berkawen? Tak dapat dibayangkan. Kalau terbayang pon agak menakutkan.

Apa yang paling menakutkan kalau berkawen? Ada banyak benda. Tapi bagi I ialah penerimaan keluarga baru terhadap kita. I rasa low self esteem la u ols. Macam mana ni? Tolong. 

Tapi kalau disertakan doa dan restu dari semua terutamanya ayah ibu, InsyaAllah semuanya akan selamat. Abah sudah bagi green light untuk I kawen, sejak lepas belajar lagi. Hoho. So kita tunggu dan lihat saja. Dan doa ya! InsyaAllah kita semua dimurahkan rezeki, dipermudahkan perjalanan hidup, dunia dan akhirat. Dan yang penting sekali, dipercepatkan jodoh utk I dan jugak teman-teman kesayangan. Amin. :)
 

Rara says : Nantikan kad kawen dari I yang entah bila, haha!

5 comments:

azrin said...

semoga cepat masa tu sampai...

Naz said...

kiter pun nak kawen gak *sambil angkat tangan*..

tp bila ek? jumpa parents, dah jumpa, plan dah plan, tp action nyer x execute lagi.. hai la nasib.. betul la ra, kita hanya merancang, tuhan jer yg menentukan...

abby said...

amin..

alya said...

amin..... :)
xsbaq aku nk mkn ns minyak kirah haha!

RARA said...

azrin : amin.

Naz : insyaAllah semua yang dirancang akan berjalan dgn lancar. aminn

abby : Aminnnnnnnn

alya : sabaq na!