Saturday, January 2, 2010

010110

Salaam peeps.

I telah mulakan tahun 2010 dengan baik sekali since my parents datang transit ke Sri Kembangan for one night sebelom mereka terbang ke Penang esok petang. So I fetched them at the LCCT at 1.00pm today,kena marah dengan abah sebab lambat! Kahkahkah. As usuallll. :)

I happy sangat diorang datang singgah rumah kali ni, first, I boleh dengar cerita tentang pengalaman mereka sepanjang berada di Jogja for 10 days. Second, kepulangan mereka ke Malaysia menandakan keadaan adik I semakin pulih. Did you guys remember my lil bro had an operation in Jogja

I thought it was a small operation but it was actually not. Bila my parents dah balik baru dengar cerita sebenar apa yang terjadi kat mat aki nih! Abah cerita agak complicated jugak masalah si Zaki ni since appendix beliau sudah pecah. Doktornya bilang infeksinya teruk sekali. Plus, adik I ni berdarah jenis G6PD, so sistem imunisasi badannya agak lemah menyebabkan masa yang diambil untuk beliau pulih agak lama berbanding dengan orang berdarah jenis normal. Namun Alhamdulillah, semuanya sudah selamat. 

Dengar cerita dari Abah, kawan-kawan beliau banyak membantu. Dari membawa beliau ke hospital, dan menukar beliau ke hospital lain untuk mencari servis yang lebih bagus, teman-teman beliau juga membawa sampai 3 beg pakaian Zaki ke hospital, membuat tempahan hotel/menjemput di airport/menempah teksi untuk my parents, menguruskan hal university Zaki, menghantar pakaian Zaki dan parents ke dobby, membeli makanan and whatnot. Terima Kasih di atas jasa baik kalian semua. Hanya Allah dapat membalas. Jemputlah datang ke Penang cuti skolah nanti.

Zaki will be coming back to Malaysia next week, InsyaAllah selepas selesai urusan beliau di sana dan juga nak bukak jahitan katanya. (20 jahitan!)

I tanya my parents best tak duk Jogja? They said tak rasa sangat macam kat tempat orang since they spent most of their times at the hospital. Semuanya lebih kurang saja, cuma makanannya agak berbeza dan yang paling best bil telepon abah dah beribu riban sebab semua orang dok call tanya keadaan Zaki! Abah boleh tak tau yang kalau roaming lagi mahal dari pakai no. indo? I ingatkan dia tau! haish. Rasain. I was so shocked bila Abah tanya kat mana nak beli prepaid sebaik saja beliau masuk ke dalam kereta tadi. What Abah nak pakai prepaidddd? Fani kan. 

Enough with Jogja.

Tadi I jadi lady driver, mana lagi? Jalan TAR la. Setiap kali mai kl kena pi jalan TAR. Tak paham konsep?
 
ada sales. I jadi sawan!

 

Cantik sangat kan songket purple tuuuuuuuuu!


Tahukah anda bahawa I adalah pencinta songket! dan juga thai silk, dan juga LACE, french LACE! Shiffon kurang skit, tp suka jugak kalau ada orang nak bagi hadiah.

ahaha. macam semua ja?



Rara says : Seronok bersama keluarga di tahun baru :)

10 comments:

a.z.r.i.n. said...

indah sekali.

RARA said...

songket purple kan? I want I want!

abby salahuddin said...

manisnya. !

myhas said...

darling...ada songket ala2 bunga tabur tak?kalau ada harga dia macam mana?aku nak survey2 la.lebih jimat sewa or buat sendiri.hehehe...i nak konsep traditional classic nnt.aha!:P

RARA said...

abby salahuddin : motif nama salahuddin laki Serina Redzwan? ahaks. manis macam gula bukan?

myhas : bunga tabur pasti ada! habaq mai nak hok mahai atau murah. yang mcm purple aku tgk tu RM58 semeter harga promosi! yang rm4000 semeter pon ada! nak? :P

aku rasa kalau songket baik buat sendiri, puas hati, boleh disimpan and boleh dipakai lagi :)

tp ikut suka la, kau tu kurus macam model! senang kot nak cari!!!
(tiba-tiba aku bebai pasaipa?)

myhas said...

wokeh!nnt i pusing2 jln TAR tgk sendri.pehtu pg tgk kedai sewa bapa plak.dgn bajet ala kador nih kene rajin mengsurvey weh.*kenaper aku tak kaya???!!!*

noq.kau tgk link nih.menareks tak?hakak nak cani bole?

http://viewmorepics.myspace.com/index.cfm?fuseaction=viewImage&friendID=451649598&albumID=550472&imageID=2436056

RARA said...

myhas : menarik sangat kot! tp kalau camtu comfirm beribu.

sila sewa lah. (pulak dah! :P)

myhas said...

haih...itulah.nnt mak tgk apa kata survey dulu k?

abby avatar said...

ha ni mak hayam dah moncol.. noq mai oi.. mak pon pi tgk gak link tu. xpa ka? OMFG !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! lawa sangat kot?!?! sangat sesuwai dengan noq. gelang kaki segala. sewa lah..jimat sikit..size definitely fit u well~

alya said...

aku rs bln 4 ni ada org borong kain..... :)