Tuesday, December 1, 2009

what is your biggest achievement in 2009?


DECEMBER ONE ALREADY! CRAZYYY. Cepat gila masa berlalu. The year is turning to 2010 in less than a month! 


I had one discussion "what is your biggest achievement in 2009?" with my colleagues at my workplace this evening. 
and I got some funny answers from my funny colleagues such

I dah selamatkan alam sekitar by flying with Air Asia to the hometown,no more driving! 
I dah berjaya drive kereta I balik kampung. (coba teka sapa)
I bought my first vehicle this year
I got a compliment from customer
I successfully went for a trip
I played futsal for the first time in my life
I jadi pom pom girl
I jadi badminton committee (bole?) 
I berjaya reduce kan my credit card outstanding (ok that's good)
I bersukan!
I berjaya kurangkan shopping.
I berjaya kuruskan badan sekilo (you mean,for the whole year?)  

and ini jawapan I pulak, 
I pakai braces
I bought 2 laptops in a year 
I masuk badminton tournament for the first time in my life.

MIND TO SHARE WHAT'S YOURS?


Rara says : This funny discussion really made my day. Ahaks.

9 comments:

nea mora said...

1. dah grad, dah pakai baju harry potter.

2. berjaya mendapat kerja yg aku idamkan suatu ketika dulu dan resigned tak sampai 6 bulan bekerja.

3. dah pnah dpt no 1 dalam fantasy football! woohoo!!

4. blk perlis lebih sekali dlm thn 2009. hebat bukan?

5. dpt anak sedara nama dzulfakhri yg bermaksud 'yang memahami'. hihihh

6. berjaya pakai mac walaupun di dalam kesedihan.

ps: hat no 2 paling up!har har har!!! fuck

RARA said...

nea mora :

1. baju harry potter! fani sangat. hahahaahah lawaks!

2. now u know kan, blajaq lagi best dr keja! MEMANG PALING CLIMAX OF THE YEAR LAH

3. perluuu ke? mcm aku paham kann

4. HEBAKKKKKKKKKK!!!!!

5. tahniah la, tak penah tgk lagi anak sedara hang

6. takpa, itu ujian namanya! lepas hilang lappy lama dah dapat pakai MAC, bersyukurlah wahai anak2 adam .erk

nea mora said...

wey aku nak tau la sapa yg main futsal tu. huhihh.
btw, aku rasa aku tau sapa yg berjaya drive blk kampung.err

aby said...

my so-called achievments 2009:

truthfully, NADA !!
but,yg simple2 :

1.lost 3kgs within 3 weeks.

2.menyanyi atas stage dpn org ramai.(aku ada stage fright kot!gila fear factor)

3.jungle trekking !!! 1st time :)

4.berjaya drive balik kampung , but ini kali kedua dah. :)

5.dpt anak2 sedara.

the greatest achievement, i would say, letting go my 6 years feeling face-to-face. :)

rasanya,mcm byk lg.tp x teringat. tp, ang lupa 1 kir, achievement ang, ialah dah dpt boifren.:)

lets hope 2010 brings lotsa luck to me !.. amin..amin..amin..

alya said...

mau x lawak pikiaq achievement for 2009 smpai pecah pala!
gila ah! :)

muhamadakmalwahab said...

achievement 2009?

kurang berat badan?
-tambah lagi ada la kot

kurangkan defisit?
-tambah lagi ada la kot

kurangkan merokok?
-tambah lagi ada la kot

travel?
-hurmmm...boleh la kot

love life?
-hurmmmm....see how it goes...

karier?
-biasa ajer...

tapi aku nak set 2010 lah...2009 is almost over and done with...

RARA said...

nea mora : yang main futsal tu aliya, yang drive tu aliya jugak and Abby jugak pon bole!

Abby :

1. 3 kgs in 3 weeks? Impressive!

2. yang ni memang climax utk hang. tahniah!

3. you couch potato! tahniah lagi skali :)

4. bab merempit aku tau hang mmg juara.

5. hok ni mmg keluarga aby menang sbg keluarga subur ahaks

6. that's good, so aby no more turning back after this! :)

mmg la dpt boifren is one of my achievements tp takkan aku nak discuss kat office kan? MALOOO.

RARA said...

akmal :

kurang berat badan?
-DIA KAAAAA! hehe every year pon dok azam benda yang sama (sama macam aku gak) ok kita aim next year k

kurangkan defisit?
-aku berjaya kurangkan sikit. tahniah utk diri sendiri.

kurangkan merokok?
-sila azam utk kurangkan ye thn dpn.

travel?
-your biggest achievement I would say. Euro trip was awesome kot? JELES

love life?
-u'll find some one soon I'm very sure

karier?
-dah nak jadi Tan Sri kot? ahaks.

Yap, so let's focus for 2010. LETSSSSS

ezza said...

nak jugak!

1. dpt anak sedara gak - Emir Fariz (anak pidouih)..wow anak sedara aku nea n aby sama umoq!

2. 1st time jd part timer utk menambah income..ahahha

3. 1st time utk saya dan family ada stall makan..best gak

*hopefully 2010..sy akan tambah dan tambah lg kejayaan yg sedia ada..insyaAllah