Wednesday, December 16, 2009

let's makan-makan at showru!


Jum kita angkut semua kawan-kawan dan sanak saudara lepak di ShowRu Cafe & Restaurant yang terletak di Jalan SS7/15 (Jalan Stadium), Kelana Jaya.

Why Showru
Sebab di sini ada gerai makanan yang diusahakan oleh one of my bestfriends, si cantik manis Ezza dan emak beliau. Best woo kat sini ada banyak makanan yang boleh dipilih, antaranya Char Keow Teow Sani, Nasi ayam, variety of noodles (bakso pon ado!), western (chef dia omputih, tak nak kalah kan?) dan juga masakan melayu ala-carte. So kalau anda terlintas ataupon berniat untuk singgah di ShowRu, jangan lupa cuba yang ini!
 
Set ikan bawal goreng/gulai.  
Orang penang kalau buat gulai mesti la sedapkan?

Ada pelbagai aneka pilihan ikan lagi(kan ezza?) yang boleh dijadikan santapan anda. Silalah cuba! I dah dua kali pi dan akan pi lagi selepas ini(definitely!). Di sini juga I sertakan map untuk ke ShowRu bagi membantu melancarkan perjalanan anda ke sana :) (baik kannn?sila puji baik!)

Tak clear lagi? Sila layari map di sini. Betul-betul sebelah MAS Academy. Senang jerrr.
 
Duta kecil ShowRu


 
and ShowRu is also an official Lanun Bikerz hangout place every Friday night from 8.30pm till midnite. Ehem. Abby? Apalagi? Jum shoru at Showru!

9 comments:

a.z.r.i.n. said...

menselerakan....

abby remp-IT said...

formal attire aku kalau nak pi situ :

1)kasut boot
2)jaket kulit
3)seluaq jeans ketat mcm awie
4)helmet.wpon pi nek keta. tp bwk helmet.

mcm haram. :))

nak pi cari jodoh la katakan. haha

alya said...

accessories aby yg no.4 plg mantop! HAHA
sempoiii siot..gler remp-ittt!
gulai ikn bawal ezza mmg best ah..
n kir lupa 1 lg menu kt showru iaitu Nasi Ayam Sempoiiii :)
jom lepak sana lg..[padahal mlm td br p]

Anonymous said...

thnax kyrah..lps nih slalu la kot aku lepak sana..

wannymashor

RARA said...

azrin : aku tak sempat nak bawak hang mai sini masa lawatan muhibbah hang ke kuala lumpur baru2 ini, maybe next time!

abby remp-IT : kau memang rempppppit! wei jum beli helmet! erk

alya : anda telah memegang rekod paling kerap pergi ke showru setakat ini! demmit! haahaha

RARA said...

wanny :try la, tempat tu ok :)

Ezza si Bawal said...

alya pi smlm?..xnmpk pun?

selalu bikers lepak jumaat mlm..aby ambik la half day hari jumaat..hihi.

SANY char kotiau pun best!..nanti hampa mai..aku blanja pizza mat saleh tu..not bad gak

dizzyfly said...

Hehehe I did a promo on Showru too. The owner of the place is my friend and her hubby-to-be.

Itik panggang dia pun sedap. Including the Red's western food.

Harga pun berbaloi-baloi!

Ezza si Bawal said...

ni kawan kak Zaria ek?..eh btol ke eja?..try ikan bawal panas kite plak..hihi