Tuesday, December 29, 2009

dewasa


Saya benci jadi dewasa sebab 

Bila dewasa saya kena kerja
Bila dewasa saya kena guna duit saya sendiri untuk beli semua benda! SEMUA.
Bila dewasa saya kena bangun pagi untuk cari rezeki 
Bila dewasa saya kena beli kereta lepas tu bayar hutang kereta
Bila dewasa orang dah mula tanya bila nak kahwin?
Bila dewasa orang tanya(lagi) tak nak beli rumah pulak ka? 
Bila dewasa dah tak dapat duit poket dari mak abah ataupon makcik pakcik
Bila dewasa dah tak dapat duit raya
Bila dewasa kena bagi duit raya!
Bila dewasa kena bayar tol
Bila dewasa kena bayar parking
Bila dewasa kena bayar duit petrol
Bila dewasa kena bayar hutang credit cards
Bila dewasa kena belanja adik dan anak-anak buah 
Bila dewasa kena fikir menyimpan untuk masa depan
Bila dewasa kena pandai-pandai uruskan gaji
Bila dewasa semuaaaaaa kena buat sendiri.

Pendek kata, menjadi dewasa itu adalah sangat tidak fun!
Panjang kata, menjadi dewasa itu adalah sangat tidak best! (macam sama ja kan? Biaq!)

Rara says :  Boleh tak I nak jadi remaja seumur hidup?



7 comments:

a.z.r.i.n. said...

i loike!

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

.i sntiasa muda sbb pakai susuk
.eh apakah?
.hahahha

.larikkkk~ ;p

abby said...

sbb Allah x tarik nyawa ang waktu ang remaja la.masa dewasa ni la nak kena pkiaq pasai kuboq plak. erk.
pendek kata,aku pn dah cemuih hidup sebagai dewasa.no fun at all ! seriously.

Anonymous said...

i wish that too...

wannymashor

RARA said...

azrin : me too, I so hate being an adult! memenatkan!

intan : nak jugak susuk muda plsss hehe

abby : abby, esok call aku kita p sembahyang zohor, asar,maghrib dan isyak sama2. ameeen

wanny : tau takpe!

alya said...

remaja ja gk x cemuih ka? :)

ezza dah dewasa kah?omg! said...

xbole terlepas dr each level of human being..tapi xsalah kalau dewasa berjiwa remaja..hihi