Monday, December 7, 2009

anjing


I accident pagi tadi. Shit happens kannn. Ada lelaki melayu dalam usia 30 an langgar bumper keta I belah kanan.Ape kata I namakan dia A (bukan untuk Anjing). I admit that I was wrong sebab tak bagi signal, tapi dia jugak salah sebab langgar belakang kereta I. Kereta I ok cuma calar skit so I tak kisah, kereta dia lampu signal kiri tekeluar.

Mula-mula kitorang discuss nak sendiri settle kat luar, I bagi A my phone no, and A jugak amik no staff Id I, (I was wearing my lanyard at that time). So ok lah. A antar sms kat I around 2 pm mintak rm200 from me. I was a litle bit shocked at that time sebab lampu signal je kot yg pecah, and I definitely not going to spend my money to his old car yang layak masuk lombong (bak kata aliya). I am very sure kereta A is nearly 5 years old or more.


So I discuss dengan A, I said dia jugak salah sebab dia langgar belakang kereta I kan. I dah confirmed dengan my friend Inspector Faiz about this, and Faiz agreed with my opinion. I was actually thinking to pay him 50% of the amount that he requested me to pay at that time kalau dia mengaku salah.

Being a man, A tak mau mengaku salah. Dia cakap I tak tau bawak kereta lah, tak tahu undang-undang jalanraya and what soever whatnot. Ok I was still fine at that time. He called me so many times but as you all know I can not entertain phone calls during working hours,but I did return his call back to show him some respects.  taapiiii 
He said he was at the police station nak buat report.

I was like, WTF! I ni kalau tengah marah mula la nak menengking kan, so I prefer to sms rather than calls. I said ok, I asked him to carry on with the report and I said I'll pay the summon. (aku sanggup wei bayar saman RM300 dari bayar dia RM200) and of course I am NOT going to pay him any single cents.

Tapi kes ni jadi berderet-deret bila dia call I mintak no plate kereta. Adakah I perlu bagi? Bodoh sangat la kalau I bagi kan? And A memang bodoh BIG times sebab tak amik no plate kereta I. I have every right to disclose my personal information, that's what I said to A (tak tau la dia faham ka tak? Stupido)

He became aggressive after that. A cakap dia nak buat dua report untuk I, 
1) pasal kesalahan jalanraya 
2) pasal cubaan menipu.
Time ni I rasa macam penjenayah sebab mendapat tuduhan cubaan menipu?! I keja HSBC dealing with customer personal details everyday pon tak pernah buat kesalah menipu kotttt?

I pon terus jadi monster yang nak mengamok, lantas masuk ke board room (balik ke tempat duduk kat opis) and discuss with my fellow colleagues. (I dah discuss dengan diorang since morning) They said I should do nothing. First, because A does not have my car registration no, and second, sebab A jugak salah.
I pon tak tau, so I called few friends for suggestions. and they said, buat tak tau dah la, Gila la mamat saiko tu, I know he just want you to pay him that's all.


So what say you? 
I malas nak gi balai polis and buat report, nanti panjang berjela ceritanya, and I pon tak amik no keta dia,my bad!


Rara says : Thanks to Abby yang pulang dengan cornetto di saat teman mu ini tengah coping with stress. So schweet of u!

10 comments:

a.z.r.i.n. said...

saya rasa baiklah cik tak layan. dia pun dummy jugak. pi buat repot segala, tapi no plat hang takda.

so, case closed.

ahaks.

aby 3R said...

babi itu tidak layak dipanggil 'A' sahaja. panggil babi okeh?
babi kampung itu mmg btui2 sengaja amek kesempatan nak duit la tu. ala,lampu pecah konon.. agaknya lampu tu da lama tercabut pastu buh salotep ja pehtu bila langgaq tekeluaq la. kecoh! ang suh dia beli gam uhu dan salotep buh kat lampu dia tu.

*aww..plz don't mention it..:) aku slalu malu bila aku mcm nk sweet kan? mcm haram*

SyaZaNa said...

aku pon rase ko patut ignore shj...xde ape pon....no plate pon die tatau!hehe..

muhamadakmalwahab said...

dia amik ko punya staff id tapi dia tak amik no plat..and dia tak amik gambar kejadian kah? apakah idiot itu?
ko tau brapa no plate keta dia tak?
i can do a check on his car kalau ko nak....biasa la...kengkawan in all the right places...hehehe

Anonymous said...

weh wat bodoh..since dia xda no plat keta hang..should be fine..lantak dia la..nampak sgt desprate nk duit hang..

T8care ya beb.

wannymashor

nea mora said...

helloooo kalo dia nak wat hal pun, kan ang ado inspector faiz. lagi hebak! si hanjing bajingan tu seorg yg miskin dan tak bekerja, nak duit ang. mcm aku gak miskin dan tak bekerja (lagi..) tapi tak wat mcm dia. aku mintak duit kat mak pak aku dan pada masa yg sama mencari rezeki yg halal. wt..?
pendek kata, dia bodo. bolayan sudey!

RARA said...

azrin : aku pon berharap sangat case close! heheheeh

aby 3R : tu la pasai weiii, B memang terbaik wokkk. banyak perkataan makian boleh dihasilkan dengan hurup B didepan kihkihkihkih

memang bumper kereta A dah nak roboh! tah2 lampu dia pon mmg tercabut who knows kan? to the helllll wit it

syaz : tu la, aku sedang meng ignore kan diri ini! setakat ni tade pape lagi..alhamdulillah

akmal : aku rasa dia tadak kamera mahupon hp berkamera. so mmg tak amik gamba, no plate tak amik, apatah lagi gambar kannn?

tp aku pon lupa nak amik no plate beliau, mungkin sebab beliau tak bes?

RARA said...

wanny : baiklah, aku mmg nak wat bodo wei! tak kuasa nak layan kan

nea mora : A mmg mcm miskin sebab tu aku kesian at first, tp suruh menganjeng dengan aku kan?

alya said...

si hanjeng tu mmg
kn i dh ckp kir kerja dia mest ronda pjaya di pagi hr cr mangsa :)
keta mmg layak msk lompbong wat
u pn xsure apa yg rosak after kena langgar sbb keta dia mmg layak msk show pimp my ride kotttt
so pendek kata boolayan je..gila tu hehe

mat aki said...

fuck himself la.