Monday, November 9, 2009

out and about


The Curve and Cineleisure Damansara menjadi tempat percintaan kami kali ni. Sungguh indah bila sekali sekala dapat berjumpa bekas teman serumah, sebilik, sebantal, sepermakanan, sepermasakan, sekelas, sesama-group-assignment, sebuah-kereta-6-orang, seperkongsian-kucing, se apa lagi ya? u tell me. We have done so many things together, good and bad. :)

RINDU. Jangan cakap la. Macam orang bercinta, no kidding.

We'll miss each other kalau tak jumpa.

Fiecca will call or text each and everyone of us to check out are we all doing ok or not.
Abby akan mengaku dia rindu kami semua kat FB message.
Begitu juga Ezza.

and me? I blog about my girls lah! =) what else kan?

So ahad lepas kami bercinta sambil tengok wayang beramai-ramai, after a very looong time we watched movie together. We had movie marathon that day and the first movie was PHOBIA 2.

I will write a very short review about Phobia 2.

Phobia 2 is a movie that consists of 5 short ghost stories of Thailand; NOVICE, WARD, BACKPACKERS, SALVAGE and IN THE END.

Phobia 2 is not really that scary. It might be boring or a waste of time for the horror movie lovers. As for me, I would say the first Phobia is better than this one butttt(yeah, there's a but), the last story of PHOBIA 2 is really good! I would recommend you to watch this movie because of the last story!

We had good laughs. What? Ketawa didalam cerita hantu? Bukan la tak horror langsung, horror jugak ok! Go and see it.
Akmal, jum tengok cite antuuuuu
>:)


and we then went to teh tarik place for Hi-tea.

my girls.
Photo was edited by Ezza. What?! EZZA EDIT THE PHOTOS?
so AMAZING race.

Lagi-lagi tunjuk kaki.

Kami berfeeling2 seolah-olah berada di tempat peranginan.
(sebab tengah ditiup angin sempoi2 bahasa)


the art of wind.

selendang merah kesayangan.
aliya with mcflurry.

Gula-gula cinta.

Ordering.

Ordering dan senyum.

a very nice place to hang out.

the teh tarik place!

maka muncullah satu lembaga hitam yang mengandung 5 bulan.
Kenapa beliau datang lambat? ye la sebab dia kan mengandung takkan nak tengok cite antu, tak sesuwai.

stop and pose for the camera, mommy.



more of my favourite girls.

and the next movie was Pisau Cukur. 4.5 stars! Very recommended to watch!

Oh my gucci, oh my prada!
Oh my Jimmy .. Choo!

I said, GO NOW GO kan? =)



18 comments:

abby sayang kamu! said...

no word can describe how much i cinta my girls.. walaupun tiada lelaki cintakan aku, tapi aku bersyukur pada yang Maha Esa kerana beri aku keluarga dan sahabat yang menyayangi diri ini seadanya. cacat cela aku semua ampa terima. terima kasih kawan-kawan sejati.

-mmg jenis aku la suka luahkan perasaan aku kt ampa kt fb or komen kt blog ini-

alya said...

i luf my fren too and agree with aby.. :)
phobia 2 yg last mmg sgt lawak oke..tp lg lawak part aby n farah msk cinema kot haha!!

intan Norafzan said...

cik ezza edit gambar?????
wow hehe..
bdw dia ada blog x??
cumel je entry..reunion mcm ni y sgt sweet kan, we refresh all good n bad memory together, waktu time stady...n things that happen to us recently..:)
bdw mmg phobia 2 kelakar kan esp At the End itew....nasib pelakon2 dia cumel2 esp one with adidas sweater hehe :)

RARA said...

abby : sedih ngat aih aku dgq, ur time will come shayang.

kau memang! syahdu. terima kasih kerana menjadi pengomen setia blog aku. I heart u.

alya : far and abby memang kabut! kelam+kabut. kakakaka

kintan : beliau takde blog lah kintan.. betul! phobia 2 lawak gilos, kalau diorang buat cita yg last tu jadi the whole movie lagi best!!

Ezza said...

aby kalau mai bab puitis..hebak!

sis kintan : gua xdak blog la..but we share rara's blog together..wow!

p/s : oh my Vincci!(xble nk tggl la oh my..ahaha)..cant wait for nx event! =D

intan Norafzan said...

owh..begitu ye alkesahnya cik ezza..
meh la melawat blog akak kamu ni yer hehe...

tp as u said,phobia 1 much more better than 2.tp pelakon2 cute tu dlm phobia 1 pon ade kan hehe

abby sayang kamu! said...

ok bab movie pule,

phobia2 mmg x sebest 4bia 1 ur highness!.. but , still, aku masih ketakutan dibayangi cerite itu. tdoq tutup lampu pon teketaq2..
hrp2 dpt pulih sblom aku balik kgq.nak tdoq rumah kt perlis soang2 kot !! doakan aku! :((
part last mmg best sgt!!! and yang bwk van tu mmg dari 4bia1 dia paling smart antara semua kwn2 dia yg cacat2 itu! tp aku suka semua! hahahahaha.. lawakk!!!! mcm kumpulan kita la aku tgk depa itu..

mesti org yg duduk sejajar dgn seat kita tu bebai kt kami kan. dgn aku melatah bising .. dgn farah terduduk atas riba! galokkkk.. hahaha..

Ezza said...

aku pun suka sgt part last skali dlm fobia2..best kalau part tu depa buat 1 movie penuh..har har har..xlarat nk gelak kut!..

*duk buat review movie kt sini plak.huhu

sis kintan : akan ku bookmarks blog anda!

p/s: xkesah movie itu best atau tidak..paling best dpt spend time dgn yg tersayang di hari tersebut..oh so touching!

abby sayang kamu! said...

eiz, aku rasa mmg kita dua la yg paling byk dok ckp syg syg syg kt fb la sini la.. nak tegelak.mcm nak trajang diri sndiri>!

Ezza said...

aby : ahaha..btol2..nk ucap face-to-face hg mesti geli kan..so kita luahkan dgn cara ni saja

p/s: i sangat sayang my girls! <--haishh xble stop type perkataan sayang..mcm mana ni?

RARA said...

I LOVE U ALL MUCH MUCHHHHHHH!!

(jenuh la tak abis2 sayang)

nea mora said...

oih..hebak eiz. cam zaman dolu2 ja konsep gambaq ni. aku baru nak pi tgk phobia2, dah tak syok. malaih gua nak buang duit. pisau cukur tu..aku mcm tak layan sgt ceta melayu. best sgt ka..aku takmo buang duit aku gak

nea mora said...

oh btw, walaupun aku tadok kat situ, ampa jgn tak sayang aku plak (geli ngat aih bila sebut). nnt 13 dec tu jadi la no. sbb i dah resigned!

abby ~ said...

intan !!!! resign pasaipa? dpt offer mana??? weiiiii.. aku pon manusia geli jugak, tp ang mmg ttp kami sayang. walaupun zahir tak kelihatan.. ang ttp dalam jiwa sanubari kami semua.

dec 13th insyaAllah..yeay bestnya intan !!! lamanya x dgq ang nyanyi lagu boyband!!!!!!!!!!!!!!! drowninggggggggg..

nea mora said...

hoo sbb aku dah takleh bla dgn LADY BOSS POYOFESSIONAL AND KELANTANESE. aku suka keja aku cuma, pompuan saiko tu yg jadi penghalang. offer insyaAllah January 2010. try hat lain gak mana tau tetiba offer tu ilang kan..
anyways, kita karok ka nnt? hoyeah! redbox please. tapi mahai plak no. nnt la decide lain. lambat lagi kot. hihihihhhh

RARA said...

nea : woi budak!! kau niiiiiii! benti keja plak.

i'll talk to u about this later in private.

mesti la karao, REDBOX pavillion. :)

muhamadakmalwahab said...

taknak tengok citer antuuuuu....

RARA said...

akmal : tengok jugak!! hahahaha