Monday, November 23, 2009

IRC


ahaks.
Nak tegelak lah. tapi inilah realitinya.

I memang fan IRC satu ketika dulu. Sejak dari zaman persekolahan lagi. Bermula dari #17tahun, #15tahun, #tipenang , dan #teknik. Masa ni dah masuk sekolah teknik dan sangat gigih berIRC!

IRC ni sangat bagus jugak sebenarnya, dari sini lah I kenal banyak orang dan ada diantara mereka yang kekal sampai sekarang. Menarik bukan?

Kebanyakan mereka dah berkeluarga, tapi kami masih keep in touch. I rasa terharu sebab diorang masih ingat I dan selalu tak lupa I kalau nak conference chat  dan InsyaAllah coming soon , gathering! 

Cerita pasal gathering I ingat lagi my very first gathering with Irc members was at Alor Setar untuk channel apa tah tak ingat. I was 15 years old at that time. I tak active dekat channel tu, tapi one of the @ (operator)  tu kawan baik I (NAMZA), so I pon turut dijemput untuk memeriahkan majlis. Pi naik bas kot, I angkut kawan baik I , Azrin. (hang ingat dak?) kecik2 dah buat auta pi naik bas sampai aloq staq. It was fun, dapat ramai kawan, dan memang one of memorable memories I ever had.

So tadi masa dok bz farmville, ada sorang mamat ni msg kat YM. 



BUZZ!!!
azlibomb: assalamulaikum
azlibomb: lama x dgr
azlibomb: skrg ni buat apatu
azlibomb: =))
ira: erk
ira: apsal ketawa
azlibomb: saja je lama tak sembang dengan awak
ira: oo k
azlibomb: dah 4 tahun da tak sembang dgn awak
ira: tu la pasal
ira: ape kaba
ira: ape cite
azlibomb: kaba baik
azlibomb: dulu kita kat PJ
azlibomb: skrg kat pandan indah plk
azlibomb: nak buat macam mana kena tukar
ira: ook
azlibomb: skrg ni awak keja kat mana plk
ira: kat tmpt lama
ira: hsbc
ira: dah nak masuk 3 thn
azlibomb: ooooo...blh buat loan la
azlibomb: brpa interest
ira: nak buat gi bank le
azlibomb: oooo...saja kita tanya org di sana
ira: hehehe


(masa ni I tak ingat langsung siapakah beliau)

azlibomb: napa awak cute skrg dulu x macam tu (kojaqqq)
ira: haa?
ira: dulu tak cute ke
ira: aahahaaha
azlibomb: dulu cute....saja je nak usik
ira: jahat ek
ira: biasela pompuan
ira: makin besar makin pandai melaram kan
azlibomb: kita x kata awak besar (ni lagi skali kojaqqqqqq)
ira: tak la
ira: i mean makin dewasa!
azlibomb: ye le tu
azlibomb: skrg anak dah brpa
ira: dah 5!
ira: anak kucing
azlibomb: nasik baikkkkkkkkkkk
azlibomb: awak ingat lagi tak azmi(seri-seri)
ira: igt


bila sebut seri-seri, baru I ingat! Nasib la kan. (seri-seri tu is a nick name)


I ingatkan sapa tadi, rupa-rupanya geng IRC kat #kuiz dulu. Haha. fani. Tapi kalau ada gathering, mestilah I nak pergi!


=)



haish. those days...


Rara says : my most favourite irc buddy is Mac a.k.a EncikSengal. He's a good listener. He's one of the first persons I call when I need a shoulder to cry on.




7 comments:

frack^gal said...

kekasih pertama : zack ! dari #langgaq . mcm haram . BackStreet^Boy . aku frack^gal / pRaNksTeR/BackStreet^GaL. mcm setan.

a.z.r.i.n. said...

aku la la wei. kita p naik bus. cam harun. siap bawa bekal dalam beg. aku igt dalam veg hang penoh ayaq kotak melo.

pastu kita buat pala tau, dari pacific tu, jalan pi shahab perdana ikut hiway darulaman.

bilakala aku jalan p aloq staq and lalu hiway tu, mmmg terigat kot kita pi hemtam jalan smp shahab perdana.

gila ka apa.

pastu malam tu online, depa dok gelak kat kita sebab jln kaki sikit nya jauh kot.

irc la jugak biaq orang hantaq surat smp kat hostel. hang igt tak? budak anderson???

RARA said...

frack^gal : u skankyyyyy! macam haram kannnnnnnnnn.

azrin : mmg lawak mcm haram jadah weii. tamau dikenang lagi ahahahha

wei aku tak igt plak bekai ayaq kotak meloooooooo!! hahahahhahhanjeng! so kids!

bf irc pertama ialah najib. sampai skrang aku alergic bila dgr nama najib. hahaha apa cerita la dia sekarang. aku igt lagi dia send surat berjela2 pastu aku bagi hampa semua baca sebelum aku buang.

a.z.r.i.n. said...

cinta sakan dengan najib!!

at last didie gak jodoh ngan orang nama najib. haks.

mat aki said...

mat aki dl penah jd najib..egt x lg kak wa?hehee~

muhamadakmalwahab said...

aku kenal ko kat YM...hahaha

RARA said...

mat aki : kau memangggggg!! baru darjah 4 tp bercinta dengan pompuan umoq 28 thn. kesian pompuan tu tau tak hahaahah

akmal : opsieee! malu laaaaa. zaman kegemilangan YM plak lepas IRC ahaha