Saturday, October 10, 2009

open house lagi?



Sabtu yang gila.

Kenapa ye?

Abah cakap nak datang hari Sabtu. Nak tukar keta la kan, dah 2 minggu I pakai keta abah, rindunya dekat Mr K. Tapi tapi tapi, I dah janji dengan Ati before raya lagi nak jadi co-host untuk open house dia. Nasib baik abah datang petang. So, my mission utk menjadi seorang co-host yang busy tapi maintain vogue berjaya dilancarkan. Ahaks.

Bila Rara masuk dapur.
Boleh kira setahun beberapa kali saja. Tapi kalau buat air memang sifu. Terbaik wok! Boleh berniaga air kat bazar ramadhan nih!


Wanie busy dok potong lemang sampai terselak kain. Opsie. U all tak nampak kan? Haha. Minah ni mula-mula tergedik2 tak nak datang, malu katanya. Last skali, seronok plak.

The second co-host of the day, mestilah cik Aliya kite. Beliau hadir dengan nasik himpit import dari Kota Damansara. Bunyi macam hebat?

What's up with those baloons? Birthday partykah? Ini konsep taknak kalah namanya. Tibai baloons yang lebih2 dari decoration kat ofis aritu.
Kau ado?


Upacara perasmian buffet sebelum diserbu umat manusia yang makan berebut mengalahkan orang kat Padang. Konsep nak memeriahkan open house katanyee..


Hebat tak? Masak sendiri ok, kecuali lemang tu lah. Tak logik sangat kot we all nak buat lemang sendiri kann? Menu of the day, nasi tomato, ayam masak merah kenduri, rendang ayam, lemang, nasi himpit dan kuah kacang, pelbagai aneka kerepek dan air sarsi. Boleh tahan la kan?

Maka dengan itu I mengishtiharkan skill memasak I meningkat ke 25%! *applause*

Rara and Hanim. Tukang masak hebat dari Perak. Kami masak guna pembaris okey! ahahaha

Trade team. Yang baju biru tu haruslah datang. Budak baju ijau tu anak buah Shah. She's adorable. Suruh Aliya tiup belon 3 biji. satu untuk beliau, dan 2 lagi untuk diberikan kepada anak Gowry. Cute.

Kami juga menyediakan perkhidmatan meniup belon atas permintaan. Ahaks. Nasib baik Aliya tak tunjuk skill gubahan belon beliau!

Host yang tidur 2 jam je semalam. Busy betol beliau mengrefill makanan2. Best tau, semua orang yang dalam guest list datang. Kecuali Talok and his fiancee, busy memfitting baju kawen katenye.

Dingkle yang makan banyak, ops, semua orang pun makan banyak kot? hehe. Tapi Dingkle mintak bawak balik bekal. Kau ado gi open house rumah orang mintak tapau?

Rara bersama guest artist.

Not so family potrait. Haish, terlupalah nak ambil gambar ramai-ramai! Bukan senang nak berkumpul macam ni skali skala.

Dingkle and baby? Amazing. Dear baby, jangan jadi macam Uncle D ok!

Kenapa semua orang ada baby niiiiii. This is Baby Airis. Kiutnye name. Nak tiru nama anak I lah. Ni anak jiran seblah. Sihat sangat. Mesti minum susu mahal.

Auntie Rara kan tak nak kalah. Baby Airis ni suka tengok tv, sama macam Auntie Aliya lah!

Open house yang berkonsepkan One Malaysia. Hehehe. Perlu ke?

Malam tu pegi open house kat rumah one of our HSBC mate, Kacang. Memang vogue d vass la. Tak percaya langsung rumah beliau itu adalah rumah bujang yang didiami oleh 6 anak teruna. Kemas and cantik. Makanan yang gempak and BBQ yang marvellous, ada ayam, kerang, sosej dan ubi kentang. Decoration rumah tak tahan, memang kalah.

Tak kisah lah beb, asalkan mission mak ayam hari ni accomplished! :)



7 comments:

nur hidayah said...

dear kirah my hommie,

terima kasih byk2 kerana anda ada bersama saya ketika saya susah.

really appreciate it.

tq.

muhamadakmalwahab said...

wahhh...
aku pun tetiap hujung minggu mesti ada open haus...ari ni aku punya perut manyak sendat woooo....open haus dari pagi sampai ke malam...esok ada lagi...dan minggu depan yang terakhir untuk tahun ini....denggggg.....aku rasa berat aku dah bertambah berkilo kilo sudah....

cik ienn said...

cantik dan best!

RARA said...

aby : the pleasure is mine. what's frens are for kan? kita enjoy duluuuuuuu

akmal : akmal, jum bersukan! berenang2 keeeeeee? aku makan byk gila. tolongggggggg

cik ienn : kalau kau ada di KL ni confirm aku angkot skali :)

alya said...

hr sabtu mmg sgt bz n gila oke!
perut mcm nk teriak srh stop sumbat mknan kot tp tangan xreti2 dok diam haha!!
rmh ati mmg best n xlupa gk rumah kacang [kalah trus weh] :)
nsb kita ada belon lalalalala~~~
nxt year kena wt lg ni

RARA said...

alya : mesti mesti mesti, Xmas ni jum party lagi ahaks

Anonymous said...

beb..thx la sudi angkut aku skali..sgt terhibur..sweet memoir remain 4eva..jempot la dtg swimming di rumah ku...bole kuruskan apa2 yg rasa nk kurus

wannymashor