Thursday, October 22, 2009

dulu dan sekarang


dulu Rara suka jalan-jalan selepas habis kerja
sekarang Rara tak sabar nak balik rumah lepas kerja

dulu Rara setiap hari fikir benda apa nak dibeli untuk dinner
sekarang Rara hari-hari masak sendiri untuk dinner

dulu Rara beli kasut setiap bulan
sekarang Rara hanya beli kasut bila kasut dah betul-betul rosak

dulu Rara shopping baju setiap kali event
sekarang Rara dah pandai recycle baju yang dulu-dulu ataupon mix and match (aikk boleh pulak?)

dulu Rara tengok movie seminggu sekali (at least)
sekarang Rara beli DVD tengok kat rumah (atau tak tengok langsung)

dulu Rara suka makan fastfood
sekarang Rara tengok fastfood pun tak lalu

dulu Rara suka lepak Starbucks
sekarang bila kawan ajak lepak Starbucks, eh tanak la, jum pi kopitiam lagi best. ada half boiled eggs. Omega eggs lagi.

dulu Rara suka habiskan duit beli accessories
sekarang Rara dah tak berminat nak pakai accessories. Semak.

dulu Rara suka pakai earings yang besar gedabak
sekarang Rara pakai earings yang comel2 saja, low self confident katanya

dulu Rara rajin melawa bila ke ofis
sekarang Rara dok berlumba-lumba dengan Aliya, sapa lagi comot

dulu Rara always has a list of places that she plans to go on weekend
sekarang Rara's weekend plan is to stay at home watching tv and cook her favorite meals

dulu Rara starts her weekend outing on Friday night
sekarang Rara on Saturday night still has no idea where to go

dulu Rara tido at 4am on weekend
sekarang Rara maintain tido selewat-lewatnya at 12am even on the weekend

dulu Rara has a lot of crazy plans
sekarang Rara "crazy plans? what is that?" (kahkahkah)

dulu Rara travels like nobody business (eg:cyberjaya-KL, cyberjaya-Damansara)
sekarang Rara nak pi OU Damansara pon, eh jum kita p Alamanda laa, dekat skit. ahaks. (maaalas gile nak drive jauh2!)

dulu Rara loves window shopping. Really.
sekarang Rara malas nak window shopping, kalau nak beli terus grab and buy. If not, tak yah gi mall.

dulu Rara suka merayau-rayau kat uptown dan downtown
sekarang Rara malas nak pergi uptown dan downtown lagi, sebab ? ramai orang. (dulu tak ramai ke Rara?)

dulu Rara pelik kenapa orang suka tengok gambar orang kawen
sekarang Rara plak yang suka tengok gambar orang kawen

Weird.

But hey, people change.

So does Rara.

What are the life changes u guys had? Or u got something else to add?




10 comments:

Anonymous said...

beb..aku rasa sebab kita da makin matang..dats y ada bezanye dulu n skrang..

wannymashor

mai said...

sebenanye kite da tua weh!semua org melalui phase itu...termasuklah aku.

RARA said...

wannymashor : mmm maybeeee


mai : mmm maybeeee! (still tamau ngaku tua hahaks)

abby dulu kini dan selamanya said...

rumah kata pergi, kubur kata mari, itulah hakikat sebenaq kita2 ni kan? haih.

mat aki said...

sdaq pn da andartu....gud2..

RARA said...

abby : kubur? erk takotss

mat aki : kau memang kojaqqqqqqqqq

mizz_didie said...

hmm...."dulu dan sekarang..." bila lak nak wat "kini dan selamanya.."..:)..wey masa aku baca..tersenyum aku... macam tak percaya..inikah kirah yang ku kenali..ehehehe...cayalah lue!

alya said...

dulu rajin sekarang malasss haha!!
:)

RARA said...

mizz didie : percayalah wei. aku sendiri pon tak percaya.

alya : dulu rajin? hurmm

dulu malas and skarang pon malas! kihkihkih

nea mora said...

hmmm perasaan tu sama. aku sgt appreciate TIDOQ la ni. hat mlm2 weekend aku kuaq tu sbb tgk bola ja. nnt mau dah pasang Astro kat umah, pakai tak kuaq dah la kot. har har har. mau pasang la.......mau dak..