Tuesday, September 29, 2009

raya oh raya


You all, what's up?

Best tak keje masa musim raya? I asyik counting hours from the moment I enter the floor. Crazy kan? I tell everyone that I eat like a pig during my one week leave, like 3 kali nasik a day. And Atie who just come back from her 2 weeks raya leave (too much kan?) this afternoon saying that she eats like 4 kali nasik a day, hurm not bad. dan bertambah funny bila dia datang dengan pil kurus ditangan. Huhuhu. Nak bagi kurus balik katanyaaa.

So kami pon mulalah dok berlawan cerita sapa makan lagi banyak sampai la one of our Indian friends tanya,

"Kenapa you all makan banyak sangat?"

"Why? you all tak makan banyak ke?" (what a question)

"No lah, I makan biase2 je..."

"Kitorang kalau raya mesti makan banyak lah, kalau tak makan tu rasa rugi, rasa macam tak rasa nikmat raya."

"We all plak akan makan sama macam biasa, hurmmm maybe sebab I dah biasa makan masakan mak I, you all kan stay jauh dari family, I kan stay dengan mak I"

"Betul jugak kan. Kesian kat kitorang kan, sekali sekala balik baru leh makan best."

*5 minit berfikir*

"Eh, tak jugak, my sisters yang stay dengan family pon makan banyak jugak masa raya" (disokong oleh Ati and Aliya)


so apa cerita niiiiiiiiii?? sapa nak jawabbb?




4 comments:

alya said...

hrmmm xdpt den nk tolong aih..
kita mmg pantang jumpa mkn lh xkira event apa pn..
dok dkt umh ka dok jauh ka kalau dh jmpa mkn tmbh2 yg sdap hrmmm perut mcm nk meletup pn sumbat lg haha!!
jom jogging!

rara said...

alya : tu laa, mmg masalah dalaman ni, tak leh nak wat pa dahhh

jogging? jum. pas tu jum brekfes nasik lemak kat kopitiam

muhamadakmalwahab said...

aku plak surprisingly tak makan banyak cam tahun lepas...tahun lepas lagi glorious la the food...and macam aku cakap la...kitorang close for biz...so mak aku tak masak...

rara said...

ic, aku raya thn ni lagi havoc dr thn lepasss huhuhu