Sunday, October 5, 2008

dah sampai .

Assalamualaikum...

First and foremost, saya ingin memanjatkan beribu2 kesyukuran ke hadrat Illahi kerana dgn izinNya saya selamat sampai ke Seri Kembangan. Boleh dikatakan perjalanan kali ini adalah yang paling mencabar sepanjang saya melibatkan diri dalam bidang pemanduan kenderaan kelas D.

Alhamdulillah.


Seperti yang saya ceritakan di previous entry, Mr Dadi akan membantu saya untuk mengelak masalah kesesakan lalu lintas di sepanjang highway PLUS menuju ke Kuala Lumpur.

Perjalanan dimulakan seawal jam 10 pagi, Miss Emma arrived at Tol Sg Dua around 9am (kot!). Mr Dadi n his Mrs tak siap lagi, lalu saya menjemput beliau balik ke rumah saya dulu. According to the plan last night ( siap buat discussion lagi!), kami akan ikut jalan lama sebab nak mengelak jam kat simpang menuju ke Ipoh atau pon tol Juru, tp memandangkan traffic pagi tadi agak okay, so kami ikut tol Juru and keluar kat exit Kuala Kangsar.

Dari Kuala Kangsar Mr Dadi meng escort saya dan Miss Emma sampai ke Tol Simpang Pulai. Sooo, kami selamat la dr traffic jam kat Terowong,Jelapang and Sg perak. Thanks to Mr Dadi, jasamu dikenang!

Kami berenti di R&R Tapah utk menjamu selera sebab perut pon dah berkeroncong. Miss Emma bawak 2 bungkus nasik lemak comel, walaupon kecik tp sambal dia sangat heaven i tell u. Dan saya mcm biasalah dgn bekal nasik n lauk pauk mengalahkan org beranak 4,thanks to Mrs Dadi sebab siapkan bekal utk saya dan Miss Emma. Makan di dalam keta dgn lahapnya, pastu p jalan2 beli ice cream Baskin Robins and trus head to KL.

Traffic mmg agak slow , saya mmg kena berhati2 kerana keta sat2 stop and sat2 laju pastu break terkejut. Sentap makkkk. Ada satu masa ni, saya terpaksa break mengejut kerana kereta depan pon break mengejutt! gilaaa taw! terketaq ju**q mak. Ala2 drift! siap lekat bekas tayar lagi kat jalan raya. Tp saya maintain cool (walaupon ketaq nak mampos!) dan byk plak kereta2 di sekeliling saya yg break sedemikian rupa membuatkan saya bertambah nervous! (serious wei).

Tp Alhamdullillah semua okay.


Well anyway, enjoy the pics. skit je ni. Sebab saya malas nak bawak cam or transfer gambar or what ever related to that thing, sy hanya suka meng grab :)

Sekian.





Saya rasa macam artis yg baru balik dr tanah perkuburan atau mahkamah sebab kes cerai, tp sebab saya senyum dalam pic ni, so saya rasa yang paling sesuai adalah artis yg baru balik umrah. Kan?



Raya at Uder's crib



Raya at Ed's

3 comments:

myhas said...

gambaq artis tu bodo kaaan??!!haram.

rara said...

myhas : hehe biasalah! u know me!hahahahahaharam!

cik_ienn said...

wei, awat p letak gambaq aku kat depan sgt tu? malu ngat aih..sesungguhnya, aku tak berniat nak tunjuk beg market aku tu..cemuih!